Općenito

13. FESTIVAL TOLERANCIJE – JFF ZAGREB, 7. – 13. TRAVNJA 2019. / IZLOŽBE I POPRATNI PROGRAM 1. – 17. TRAVNJA 2019.

Festival tolerancije – JFF Zagreb izrastao je iz Festivala židovskoga filma, kao jedinstvena kulturno-edukativna platforma koja se kontinuirano održava posljednjih trinaest godina. 

13. izdanje Festivala održat će se u razdoblju od 7. do 13. travnja 2019. godine u Studentskom centru, Kinoteci i Tuškanacu, dok će se popratni programi održavati od 1. do 17. travnja 2019. na zagrebačkim javnim površinama postavljanjem izložbi na otvorenom.

Festival tolerancije tijekom svih trinaest godina održavanja svojim programima potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijega društva, trudeći se otvoriti dijalog sa suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno zdravijega okruženja. Festival je pokrenut s idejom da se prikazivanjem filmova i osobnim prenošenjem iskustava iz logora predsjednika Festivala i dvostrukoga oskarovca Branka Lustiga podigne svijest i održi kolektivno sjećanje na Holokaust. Osluškujući potrebe društva, tijekom proteklih godina Festivala su obrađivane teme koje mogu i trebaju omogućiti zajedničko bolje sutra. Upozoravali smo na problem rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije i govora mržnje, kao i na problem azilanata i migranata te njihove asimilacije u društvo.

Festival tolerancije – JFF Zagreb nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažirani festival koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice te prati društvena, politička i ekonomska kretanja.

Ove ćemo godine poseban naglasak staviti na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljna načela jednakosti i pravednosti. Posjetite nas u kinima SC, Kinoteka i Tuškanac i tijekom sedam festivalskih dana gledajte filmove, produbite znanje, potražite izložbu na ulicama grada Zagreba. Jednostavno: doznajte nešto novo i sagledajte stvari iz drugoga kuta.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Programsku knjižicu pronađite ovdje.

Video

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb