Glazbeni program

Festival tolerancije održava tradiciju spajanja ljudi putem filmova, predavanja, izložbi, kao i kroz dobru glazbu. Uz bogati filmski i popratni program, festival i ove godine donosi neizostavne koncertne svirke i jedan odličan party za kraj!

Majstori komornog jazza i gypsy world music senzacija ‒​ HI5i EtnoRom Band na 13. Festivalu tolerancije!

HI5 – Majstori Jazza

Mjesto: Polukružna dvorana Teatra &TD, Savska cesta 25
Vrijeme: nedjelja, 7.4. u 21:15 sati

Minimalističkim zvukom komornih jazz bubnjeva, gitare, vibrafona i basa, austrijski bend HI5 na svakom svom nastupu ruši granice žanra, a velika količina kreativnosti i zaigranosti njihove nastupe čini nesvakidašnjim iskustvom. Uz jazz zvukove koji glazbi dopuštaju odlazak u različite slobodne pravce, ovi glazbenici proizvode materijal pun slobodnog duha uz istovremenu izgradnju konceptualnog mosta između jazza i komorne glazbe.

Koncert će se održati u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom.

EtnoRom Band

Mjesto: Mađarski institut u Zagrebu, Ulica Augusta Cesarca 10, 10000, Zagreb
Vrijeme: petak, 12.4. u 21.00 sati

Slavni bend koji dovodimo u Zagreb u suradnji s Mađarskim institutom, EtnoRom Band osnovali su 2005. Jozsef Balog i Agnes Künstler, bivši solisti svjetski poznatog Kalyi Jag Hungarian Gypsy Folk Band-a. Nakon dvadeset godina neprekidne turneje po cijelom svijetu, EtnoRom Band našao se na glazbenom raskrižju i svoje tradicionalne Vlach Roma ritmove upotpunio i preusmjerio u gypsy jazz, swing i funk, stvarajući tako zajedničku eksploziju ritmova i energije koja je s vremenom prerasla u novu kategoriju gypsy world musica.

EtnoRom Band ukazuje na novije aspektre romskog života pomoću jasnog jezika, naglašenog ritma i istinske duše. Tekstovi pjesama su na mađarskom ili romskom, no bez obzira na to, publika u raznim dijelovima svijeta uživa u nastupima benda. Koncerti publiku odvode u svijet dubokih osjećaja i neprekidni emocionalni puls bez obzira na jezik kojim jezikom publika govori.

Program se realizira u suradnji s Mađarskim institutom u Zagrebu. 

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb