Izložbe / Promocije

 

Umjetnost, tolerancija i kreativnost mijenjaju svijet brže od svake politike

 

Upravo zato je promicanje ideja tolerancije kroz vizualno i likovno djelovanje iznimno bitan dio Festivala tolerancije. I ove godine, Festival tolerancije, koji se s popratnim programima održava od 1. do 17. travnja, kulturnu ponudu Zagreba obogaćuje i dvjema intrigantnim izložbama. Trinaesto izdanje festivala naglasak stavlja na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljnih načela jednakosti i pravednosti, a pritom se posebno dotiče i gorućeg globalnog problema – izbjeglica.

Trg bana Jelačića, Preradovićev trg, Trg Republike Hrvatske i Trg kralja Tomislava

IZLOŽBA ONI // THEY

01.04.2019. 12:00

Na četiri zagrebačka trga (Trg bana Jelačića, Preradovićev trg, Trg Republike Hrvatske i Trg kralja Tomislava) do 15. travnja bit će postavljene pop up instalacije s portretima četvero izbjeglica iz  Sirije, Iraka i Irana koji trenutačno žive u Hrvatskoj.

Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb

IZLOŽBA KAO DA IH NEMA: OŽIVLJAVANJE SJEĆANJA NA POLJSKE ŽIDOVE

06.04.2019.

Od 6. do 17. travnja ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u suradnji s POLIN-om – Muzejom povijesti poljskih Židova iz Varšave bit će predstavljene reprodukcije murala pronađenih po cijeloj Poljskoj, a koji govore o prošlosti tamošnjih Židova.

Polukružna dvorana Teatra &TD, Savska cesta 25

PROMOCIJA KNJIGE IVE GOLDSTEINA I OKRUGLI STOL NAŠ JASENOVAC

11.04.2019. 20:00

Povodom izlaska knjige Jasenovac na okruglom stolu o temi odnosa prema ustaškom logoru govorit će prof. dr. sc. Ivo Goldstein, dr. sc. Goran Hutinec, Nataša Mataušić i Lordan Zafranović. Razgovor će moderirati Seid Serdarević.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb