Masterclass tolerancije

Hrvatska kinematografija u kontinuiranom je uzletu i iz godine u godinu bilježi odlične rezultate na svjetskoj festivalskoj sceni, ali dobra iskustva i rezultati naših filmaša svejedno ostaju slabo vidljivi iz niza razloga, a ključan je slaba medijska zainteresiranost. U pomanjkanju stručnih, ali pristupačnih i atraktivnih medijskih sadržaja o hrvatskom filmu i filmskim autorima leži problem vidljivosti hrvatskoga filma na domaćoj kulturnoj sceni.

Kako su nadahnuti, osmišljeni, isplanirani, realizirani i promovirani hrvatski filmovi široj javnosti u pravilu je posve nevidljivo, a upravo zbog toga i nadahnuti projektom MasterClass.com u sklopu 13. Festivala tolerancije prikazat ćemo dva hrvatska filma (Srbenka, Obrana i zaštita) nakon čije će projekcije redatelji filmova (Nebojša Slijepčević, Bobo Jelčić) održati stručno predavanje o svim fazama svoga kreativnog procesa.

Predavanje će se režirati, snimati i montirati te će ono nakon održavanja biti dostupno svim zainteresiranima. Ideja je da samo predavanje traje 45 minuta i da sadržajno obuhvati autorski rad od prve ideje pa sve do festivalske i kino distribucije određenoga filma, a dodatna vrijednost projekta sadržana je u onome što će iza njega ostati: visoko producirana i režirana snimka stručnoga predavanja koja će bez ikakve naknade biti zauvijek dostupna svim zainteresiranim korisnicima, prije svih nekim budućim hrvatskim i svjetskim filmskim autorima, kritičarima, filmolozima i povjesničarima filma.

MM Centar

Masterclass: Nebojša Slijepčević

08.04.2019. 17:00

Kako je ali i zašto nastala 'Srbenka', jedan od najnagrađivanijih hrvatskih filmova? Film o predstavi i našoj stvarnosti. Sve o filmu otkrit će sam autor na Masterclassu. NEBOJŠA SLIJEPČEVIĆ Redatelj i scenarist Nebojša Slijepčević rođen je 1973.

MM Centar

Masterclass: Bobo Jelčić

12.04.2019. 17:00

Vrijeme prolazi, 'Obrana i zaštita' nimalo ne gubi na aktualnosti. Podijeljen grad, podvojeno društvo, slomljeni ljudi. Sve o filmu otkriva sam autor na Masterclassu. BOBO JELČIĆ  Bobo Jelčić (1964.) diplomirao je kazališnu režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb