Volonteri

Udruga od početka potiče volonterski rad kojim se, bez obzira na nacionalnost, religiju, socioekonomski status i dob, doprinosi stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

Organizator je primijetio da je volontiranje najvećim dijelom popularno kod studenata i mlađeg, uglavnom nezaposlenog dijela društva, kako na ovome, tako i na drugim kulturnim projektima u državi. U želji da se volonterski rad prepozna te potakne i kod osoba treće životne dobi, Festival je u svom četvrtom izdanju uveo novu praksu razvijanja međugeneracijske solidarnosti putem volontiranja u kulturi. Ideju smo promovirali posjećujući umirovljeničke domove i afirmirajući njihove štićenike da se aktivno uključe u organizaciju i realizaciju projekta jer je potreba društva u cjelini da osobe starije životne dobi ponovno postanu aktivne te se shodno tome osjećaju još uvijek potrebnima i društveno korisnima.

Od 2010. godine na Festivalu volontiraju sve dobne skupine; najmlađi volonter imao je 12 godina, a najstarija volonterka do sada bila je u 83. godini života. Ovim smo dokazali da je želja i mogućnost volontiranja pripadnika starije životne dobi od neprocjenjivog značaja kako za njihovu integraciju u društvo, tako i za Festival s obzirom na njihovo bogato životno iskustvo. 

Možemo se pohvaliti volontiranjem i brojnih uglednih građana iz RH, pa čak i svijeta koji su svojim znanjem i vještinama doprinijeli konačnoj kvaliteti realizacije programa. Organizator posebnu brigu vodi upravo o onima čiji rad, znanje i vrijeme izuzetno cijeni te nam se volonteri iz godine u godinu vraćaju i potiču svoju okolinu da nam se priključi. Da u tome uspijevamo svjedoči činjenica da su natječaji svake godine zatvoreni prije isteka natječajnoga roka. Volonterima su tijekom Festivala osigurani hrana i piće.

Kroz godinu na projektu volontira 70-ak volontera. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti popunjavanjem on-line prijavnice ili pozivom na telefonski broj 091/561 2035.

Online prijava za volontere

Ime i prezime *
Datum rođenja *
Telefonski broj *
E-mail *
Adresa *
Odaberite status *
Sekcija festivalskog programa u kojem želite volontirati
Upišite osobne razloge za prijavu *
Odaberite neke od ponuđenih razloga *
Upload fotografije i životopisa *
Vaša slika (jpg format) * Odaberite
Vaš životopis (doc, docx, rtf, txt, pdf) * Odaberite
Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb