TOLERANCE TALK UZ SUDJELOVANJE PRAVOBRANITELJICE ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

TOLERANCE TALK UZ SUDJELOVANJE PRAVOBRANITELJICE ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

30.06.2020.

Večeras će se na Amfiteatru Bundek, s početkom u 20 sati, održati prvi Tolerance Talk, pod nazivom „Mrak iza zatvorenih vrata", na kojem će se govoriti o pravima žena nad kojima su počinjeni različiti oblici nasilja, uključujući i silovanja, odnosno o pravima žena koje su izložene različitim oblicima sekundarne viktimizacije. Posebni naglasak stavit će se na zlostavljanje unutar obitelji i okolnosti koje takvom kontekstu pridonose.

Na večerašnjem Tolerance Talku sudjeluju pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, dipl.iur., psihologinja i psihoterapeutkinja iz Ženske sobe Marijana Senjak te Ivana Paradžiković, urednica, Nova TV. Moderatorica programa je dr. sc. Irena Radej Miličić sa Sveučilišta Sjever, radijska autorica i voditeljica. 

Tolerance Talk dijelom će se osvrnuti na radnju filmova „Trilogija ljubavi", redatelja Yarona Shanija. Trilogija ljubavi je fantastičan niz filmova koji se mogu gledati samostalno, no sva tri zajedno daju sjajnu studiju suvremenog života u Izraelu uz rijetko viđenu analizu negativnih odnosa koji proizlaze iz svega onoga o čemu govorimo kad govorimo o ljubavi. Sva tri filma moći ćete pogledati ovaj tjedan u sklopu 14. Festivala tolerancije.


Skidanje, Vezanje, Rođenje

 

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb