SEMINAR ZA EDUKACIJU HRVATSKIH NASTAVNIKA

SEMINAR ZA EDUKACIJU HRVATSKIH NASTAVNIKA

18.08.2020.

Europska inicijativa za židovska groblja (ESJF) i Centropa, suorganiziraju dvodnevni seminar za edukaciju 30 nastavnika iz Hrvatske, koji će se održati od 13. do 14. rujna 2020. u Zagrebu.

Seminar će omogućiti sudionicima otkrivanje židovske kulturne baštine u Hrvatskoj, a sudionike će upoznati s Centropinim obrazovnim alatima, potom istražiti hrvatsko-židovsku povijest Zagreba, detaljnije razgledati židovski dio groblja na Mirogoju i sinagogu, te ponuditi rad u malim grupama kako bi nastavnici sastavili nastavne planove i projekte za rad u učionici i za izvannastavne aktivnosti.

Poziv je otvoren za sve hrvatske nastavnike i predstavnike nevladinih organizacija. Na seminaru će se koristiti hrvatski i engleski jezik (prijevod će biti osiguran).

Pristupni obrazac se nalazi OVDJE. Kontakti: tomislav.simic@hugokon.org i sterjova@centropa.org.


U mnogim regijama židovska groblja su jedini dokaz za nekada značajnu prisutnost ove zajednice i stoga Europska inicijativa za židovska groblja u partnerstvu sa Centropom i FJH radi na dokumentiranju i zaštiti dragocjenih židovskih groblja diljem Europe. ESJF mapira i štiti židovska groblja Europe od 2015. Ovaj pilot projekt je financiran sredstvima EU a omogućio je da ESJF organizira obrazovne aktivnosti diljem Srednje i Istočne Europe.

Centropa je židovski povijesni institut posvećen očuvanju priča o židovskim obiteljima 20-tog stoljeća koja pomaže nastavnicima da uključe svoje učenike u razgovore o povijesti, građanskom društvu i politici. U pripremi Centrope su Natjecanja za digitalno pripovijedanje u kojima će se učenici baviti svojom lokalnom židovskom poviješću putem video zapisa, prezentacija i grafičkih romana.

FJH (Zaklada židovske baštine) osnovana je radi očuvanja izgrađene židovske baštine i vlastitu ulogu smatra primarno edukativnom te radi na podizanju svijesti o doprinosu židovskih zajednica europskoj baštini.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb