Općenito

14. FESTIVAL TOLERANCIJE – JFF ZAGREB, 28. LIPNJA - 4. SRPNJA 2020.

Festival tolerancije – JFF Zagreb izrastao je iz Festivala židovskoga filma, kao jedinstvena kulturno-edukativna platforma koja se kontinuirano održava posljednjih četrnaest godina. 

Festival potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijega društva, trudeći se otvoriti dijalog među suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno zdravijega okruženja. Festival je pokrenut s idejom da se prikazivanjem filmova i osobnim prenošenjem iskustava iz logora predsjednika Festivala i dvostrukoga oskarovca Branka Lustiga podigne svijest i održi kolektivno sjećanje na Holokaust. Osluškujući potrebe društva, tijekom proteklih godina Festivala obrađivane su teme koje mogu i trebaju omogućiti zajedničko bolje sutra. Upozoravali smo na problem rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije i govora mržnje, kao i na problem azilanata i migranata te njihove asimilacije u društvo.

Festival tolerancije – JFF Zagreb nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažiran projekt koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice te prati društvena, politička i ekonomska kretanja.

Ove ćemo godine poseban naglasak staviti na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljna načela jednakosti i pravednosti.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Deplijan 14. Festivala tolerancije možete preuzeti ovdje.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb