FESTIVAL TOLERANCIJE DO PONEDJELJKA

FESTIVAL TOLERANCIJE DO PONEDJELJKA

03.07.2020.

Gorak portret obitelji azilanata koja očajnički želi započeti novi život, ali zapinju u limbu birokracije, nagrađivani dokumentarni film Dijete ljubavi u režiji Eve Mulvad ne propustite 5. srpnja, u nedjelju, u Amfiteatru na Bundeku u 21 sat i 15 minuta.

Nakon njega, u 23 sata i 15 minuta slijedi treći nastavak sjajne Trilogije ljubavi: Rođenje, Yarona Shanija. Mračne tajne razdiru živote triju žena. Očaj i propast su sve bliži, no spona ljubavi pruža im priliku za promjenu i preporod.

Festivalski ponedjeljak poziva u Muzej suvremene umjetnosti u 18 sati na projekciju iznimnog filma o fašizmu u Nizozemskoj redatelja Luuka Bouwmana Svi protiv svih. Temeljen je na razdoblju između dva rata kada je ova zemlja imala nekoliko desetaka fašističkih pokreta.

O filmu, ali i problemima fašizma i rasizma s kojima se suočava i hrvatsko društvo, Europa i svijet govorit će se na Tolerance Talku – Geneza zla, koji će se održati u 19 sati i 45 minuta, nakon projekcije, također u Muzeju suvremene umjetnosti. Izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dr.sc. Nebojša Blanuša i dr.sc. Nikica Gilić, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, uz moderiranje novinarke i kolumnistice Nacionala Zrinke Vrabec Mojzeš, govorit će o razarajućim posljedicama ovih doktrina na moderno društvo.

Zbog ograničenog broja sjedala u Muzeju suvremene umjetnosti, ulaznice je potrebno rezervirati na ulaznice@jff-zagreb.hr. Iz MSU-a naglašavaju kako je potrebno poštivati mjere fizičke distance od jednog i pol metra razmaka. Preporučuju korištenje maske, a na ulazu je obavezno dezinficiranje ruku i upis na evidencijsku listu.

Film koji svakako vrijedi pogledati je i Poticanje režisera Yarona Zilbermana, koji prikazuje jedan od najšokantnijih događaja u izraelskoj povijesti, koji je u potpunosti promijenio izraelsko društvo. Riječ je iscrpnom prikazu atentata na izraelskog premijera Yitzhaka Rabina iz perspektive atentatora. Pogledajte ga u ponedjeljak 21 sat i 15 minuta u Amfiteatru na Bundeku.

Organizator poziva sve da budu odgovorni prema sebi i drugima i pridržavaju se preporuka izdanih od strane HZJZ-a.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb